top of page
Search
  • Writer's pictureAljaž Potočnik

POTRDITEV PREDLOGOV NOVEL ZAKONA O DAVČNEM POSTOPKU IN ZAKONA O DAVČNEM POTRJEVANJU RAČUNOV

Vlada RS je na 31. dopisni seji potrdila predloga sprememb Zakona o davčnem postopku ter Zakona o davčnem potrjevanju računov. V sklopu predlaganih sprememb in dopolnitev ZDavP-2, se z namenom lajšanja izpolnjevanja davčnih obveznosti in zagotovitve ustreznega prenosa evropskih direktiv predlaga, da zavezanec za prevzem dokumentov s portala eDavki ne bo več potreboval kvalificiranega digitalnega potrdila (temveč bo dokument lahko prevzel tudi z uporabo drugih sredstev varne elektronske identifikacije).

Vlada je na omenjeni seji potrdila tudi predlog sprememb, po katerem bodo trgovci, gostinci in podjetniki strankam zopet primorani izročati račune in sicer v papirni ali digitalni obliki. Na kupčevi strani se bo ob tem ponovno uvedla obveznost prevzema in držanja prejetega računa. S tem se bodo razveljavile na začetku leta sprejete spremembe, po kateri kupcem ni bilo več potrebno izročati računov.

6 views0 comments

Recent Posts

See All

Del plače za poslovno uspešnost

Skladno s predlogom sprememb bo davčno ugodnejša obravnava plačil za poslovno uspešnost možna največkrat dvakrat letno, hkrati pa se odpravlja možnost davčno ugodnejše obravnave dohodka iz tega naslov

Comments


bottom of page